PowNed volgt nieuwe generatie dertigers in ’30 en nooit meer…’

Geplaatst op: 10/07/2023

Een goede baan, een mooi koophuis en een auto voor de deur. Voor de meeste dertigers was dit lange tijd het ideaalplaatje. In de vijfdelige docuserie ‘30 en nooit meer…’ volgt programmamaker Vera Verzijl dertigers die het over een andere boeg gooien. Van leven zonder bezittingen tot nooit meer werken voor een baas of naar een dokter gaan. Vanaf donderdag 20 juli om 21:00 uur bij PowNed op NPO 3.

In vijf afleveringen onderzoekt Verzijl de huidige trends die spelen onder dertigers. Zo lijkt deze generatie steeds ongelukkiger te worden: lifecoaches schieten als paddenstoelen uit de grond en iedereen lijkt zoekende naar een quick fix. Hoe kijken dertigers hier zelf tegenaan en hoe ziet hun zoektocht naar geluk eruit? We volgen Mara naar een Rainbow Gathering in Wales, waar men uit heel Europa samenkomt in de natuur om even los te zijn van de maatschappij. Pauline bereidt zich voor op een truffelceremonie en Shinta doet aan microdosing met truffels om een extra goede moeder te zijn, een trend die over is komen waaien uit de VS.

Ook volgt Verzijl millennials die kiezen voor een leven met vrijwel geen bezittingen. Want een groot huis en spullen in overvloed, daar zijn lang niet alle dertigers meer in geïnteresseerd. Simone is een van hen en leeft permanent in een tentje in het bos. Een leven dat in schril contrast staat tot dat van Dzanella. Ze is manifestatie-influencer en leert andere vrouwen hoe ze universele wetten kunnen inzetten om hun droomleven te creëren. Met haar trainingen verdient ze 100.000 euro per maand en heeft ze ondertussen een villa in Thailand.

Maar dat is nog niet alles: naast carrière, geluk en uiterlijk proberen we ook gezondheid in toenemende mate naar onze hand te zetten. Waar we vroeger ontzag hadden voor de huisarts, gaan de dertigers anno 2023 steeds vaker op zoek naar alternatieven. Waar komt dat gevoel vandaan en wat zijn de gevolgen? We gaan langs bij ex-verslaafde Marlot, die zweert bij een speciale sportles die ze als haar religie ziet. Celeste lijdt aan een zeldzame aandoening en zoekt crowdfunding voor een alternatieve behandeling in het buitenland. 

Verzijl: “30 en nooit meer is een portret van een generatie die gelooft in de maakbaarheid van het leven en zijn eigen weg zoekt naar geluk.” Het programma wordt geproduceerd door ITV Studios in samenwerking met PowNed en is vanaf donderdag 20 juli om 21:00 uur te zien op NPO 3. 

Uitzendschema

Afl. 1 30 en nooit meer ongelukkig – 20 juli

Afl. 2 30 en nooit meer bezit – 27 juli

Afl. 3 30 en nooit meer lelijk – 3 augustus 

Afl. 4 30 en nooit meer een dokter – 10 augustus

Afl. 5 30 en nooit meer een baas – 17 augustus 

Download stills

Bekijk de serietrailer

Download een persfoto van Vera Verzijl