Berichtje! De Love Island HUB van ITV Studios Netherlands draait op volle toeren

Geplaatst op: 23/06/2022

De welbekende Love Island villa huren? Dat kan! Althans, buitenlandse productiemaatschappijen die Love Island maken kunnen dat. 

Van een vakantievilla op Gran Canaria heeft ITV Studios Netherlands een exclusieve Love Island HUB gemaakt. Deze is helemaal ingericht voor de opnames van een Love Island seizoen. Het decor is volledig in Love Island-stijl, niks wordt tussentijds afgebroken en er zijn 46 camera’s geïnstalleerd zodat alles goed wordt vastgelegd. Ook de regiekamer is compleet ingericht en operationeel. In andere woorden; het is een plug-and-play Love Island villa die alleen nog islanders en een crew nodig heeft.

ITV Studios Netherlands heeft twee jaar geleden deze HUB geopend, die het hele jaar door klaar staat om een seizoen Love Island in op te nemen, in welke taal dan ook. Het begon in 2020 met een bestaande vakantievilla op Gran Canaria die is omgebouwd naar de welbekende stijl van Love Island. De villa wordt door het jaar heen regelmatig verhuurd aan buitenlandse productiemaatschappijen die daar een seizoen Love Island maken voor hun eigen land. Maar ook wij als ITV Studios Netherlands produceren hier onze versie van Love Island. Op die manier zorgen we ervoor dat wijzelf én anderen dit programma snel en efficiënt kunnen opnemen. Daarnaast zorgt dit ervoor dat Love Island in ieder land dezelfde ‘look and feel’ heeft. Spanje, Italië en Tsjechië & Slowakije hebben hier allemaal al een Love Island seizoen geproduceerd en de tweede seizoenen staan voor Spanje (loopt nu) en Tsjechië & Slowakije op de planning. Ook andere landen staan in de rij om met cast en crew naar Gran Canaria te vliegen om in onze HUB hun eigen Love Island seizoen op te nemen. Daar kunnen wij alleen maar heel trots op zijn! 

Om als eigenaar ervoor te zorgen dat alles tijdens de opnames goed verloopt, ook voor andere landen, werken wij samen met verschillende externe facilitaire partijen op Gran Canaria die de techniek en het systeem nauwlettend in de gaten houden. Want het kan natuurlijk niet voorkomen dat er een camera uitvalt en je net een ‘juicy’ moment tussen islanders mist. Daarnaast gaat onze collega Denis Chernov (Executive Producer International Productions) regelmatig langs bij producties van Love Island van verschillende landen om kwaliteitscontrole uit te voeren, te evalueren en na te gaan of alles naar wens is. 

Bij de HUB wordt aan alles gedacht, ook hoe er duurzamer geproduceerd kan worden. Er wordt al een hoop CO2, tijd en moeite bespaard doordat er niet iedere keer een nieuwe set gebouwd hoeft te worden en doordat veel props hergebruikt kunnen worden. Maar ook over de stroomvoorziening is nagedacht. Een nieuwe batterij gaat ervoor zorgen dat we voor de stroomvoorziening zullen over gaan van diesel naar elektriciteit. De diesel aggregaat zal hiermee uiteindelijk zo goed als volledig vervangen worden, wat de CO2 uitstoot verminderd én het proces een stuk stiller maakt; een win/win situatie dus. 

Bij ITV Studios Netherlands werken er dagelijkse grote teams aan dit soort grote internationale producties, waaronder Love Island. Is dit ook iets voor jou? Kijk dan op hier voor de vacatures of stuur een open sollicitatie!