ITV Studios Creative Festival 2023

Geplaatst op: 13/02/2023

𝗪𝗲𝗲𝗸 𝟭 – 𝗜𝗧𝗩 𝗦𝘁𝘂𝗱𝗶𝗼𝘀 𝗖𝗿𝗲𝗮𝘁𝗶𝘃𝗲 𝗙𝗲𝘀𝘁𝗶𝘃𝗮𝗹

De tweede editie van het ITV Studios Creative Festival is een feit! Twee weken lang zijn er elke dag workshops, inspiratiesessies en presentaties bij te wonen voor onze collega’s. De eerste week zit er inmiddels al op. We begonnen met een ‘Goodmorning ITV,’ gecombineerd met een taartenbakwedstrijd. Terwijl iedereen zat te genieten van alle baksel namen we het festival nog eens goed door, waarna een deskundige jury onze collega Mike Beersma kroonde tot bakkoning van ITV Studios Netherlands.

Na de opening kregen onze collega’s een lezing van Patrick Van Veen (expert bij Married at First Sight en gedragsbioloog) over waarin de mens op de aap lijkt en wat we daarvan kunnen afleiden op de werkvloer, lieten ze hun creativiteit de vrije loop met een Bob Ross schildercursus, werden ze geïnspireerd in het STRAAT Museum (het decor van de jurybeoordelingen in Het Perfecte Plaatje) en proefden ze heerlijk vegan soul food van Shirma Rouse in onze eigen kookstudio. Maar ook in-house hebben we veel interessante verhalen en expertise en daarom vertelden collega’s Sjoerd Reijans en Steffan Minkes van ITV Studios over de digitale wereld en het belang daarvan voor tv-programma’s en Huub van Ballegooy over hoe ITV formats de wereld over reizen.

𝗪𝗲𝗲𝗸 𝟮 – 𝗜𝗧𝗩 𝗦𝘁𝘂𝗱𝗶𝗼𝘀 𝗖𝗿𝗲𝗮𝘁𝗶𝘃𝗲 𝗙𝗲𝘀𝘁𝗶𝘃𝗮𝗹

Ook de tweede week van ITV Studios Creative Festival was een succes. We begonnen met een zeer drukbezochte Q&A met Barry Schneider en Ellen Van Den Berghe van Videoland, waarbij zij ons alles vertelden over de streamingdienst en het succes hiervan. Een waardevolle sessie voor onze nauwe samenwerking met Videoland. Daarnaast is de Metaverse een toenemend onderwerp van gesprek en kon dit natuurlijk niet ontbreken. Carlo van Lienden vertelde ons hier meer over en ging in op hoe ons leven maar ook werk hierdoor kan veranderen.

Ook deze week maakten we weer gebruik van de inspiratie en creativiteit vanuit onze eigen collega’s. Een groot aantal van onze collega’s heeft inmiddels al eens in de ITV Hub op Gran Canaria gewerkt, maar andere collega’s horen alleen de verhalen. Een aantal van onze executives, die het eiland inmiddels kennen als hun broekzak vertelden alles over de villa’s en de werkzaamheden die daar gedaan worden. Daarnaast werd er een nieuw format getest met collega’s en vertelde onze collega Willem Zijlstra van ITV Studios Netherlands Drama meer over waar zij zich nu zoal mee bezig houden. Ook ging Joppe Kuijvenhoven dieper in op hoe onze Development & Sales afdeling van een bedacht en uitgewerkt format naar de verkoop daarvan gaat.

Traditioneel sloten we dit succesvolle festival af met een gezellige pubquiz onder leiding van Devrim Aslan (Champion uit Beat the Champions). Tot volgend jaar!