Geplaatst op: 07/03/2022

Voor 44 miljoen Oekraïners dreigen de recente ontwikkelingen in hun land uit te lopen op een humanitaire ramp. De samenwerkende hulporganisaties slaan de handen ineen en roepen heel Nederland op om samen in actie te komen voor Oekraïne. Er is behoefte aan directe noodhulp, zoals onderdak, medische zorg en schoon drinkwater. Voor miljoenen Oekraïners, onder wie 7,5 miljoen kinderen, is op dit moment niets zeker. Het ingezamelde geld kan hen voorzien van levensreddende noodhulp. Al met een kleine bijdrage kan ontzettend veel gedaan worden; voor €15 kan iemand een hygiënepakket ontvangen, voor €35 een voedselpakket, voor €60 kan er noodonderdak aangeboden worden en voor €115 kan er een mobiele medische kit voor een arts verzorgd worden. 

ITV Studios Netherlands is diep geraakt door de huidige gebeurtenissen in Oekraïne en voelt, net als iedereen, sterk de behoefte om in actie te komen. In samenwerking met NOS en TVBV produceren wij daarom de live benefietuitzending ‘Samen in Actie voor Oekraïne’ die vanavond tussen 20.30 – 23.00 uur te zien is op RTL 4, SBS6, NPO 1 en op de Paramount zenders Spike, MTV en Comedy Central. De presentatie is in handen van Chantal Janzen en Rob Kemps en zij schakelen met verschillende andere presentatoren waaronder Wendy van Dijk die in het land is en Dionne Stax, Britt Dekker en Hila Noorzai die bij het belteam aanwezig zijn. Artiesten treden belangeloos op en ook facilitaire bedrijven dragen hun steentje bij. Jeroen Pauw en Eva Jinek praten in de studio met betrokkenen, gedupeerden en er wordt geschakeld met correspondenten in Oekraïne en omliggende landen. Allemaal met het doel om zo veel mogelijk geld op te halen. 

De mensen uit Oekraïne hebben dringend hulp nodig. Honderdduizenden mensen zijn op de vlucht. Gezinnen zijn van elkaar gescheiden. Zij leven in angst en onzekerheid maar wij kunnen helpen. Jij kunt helpen. We moeten dit samen doen! Samen in actie voor Oekraïne. Geef jij ook? Je kan nu doneren op Giro555.nl of direct naar bankrekeningnummer NL08 INGB 0000 0005 55. 

De eindstand na de uitzending was €106.200.773 en de uitzending heeft 2.2 miljoen kijkers getrokken.