ITV Studios Netherlands met Love Island in finale Global Production Awards 2023

Geplaatst op: 19/05/2023

ITV Studios Netherlands is met Love Island als enige Nederlandse producent in de categorie Sustainable Production Award doorgedrongen tot de finale van de Global Production Awards. Love Island is te zien op Videoland en Streamz.

De Global Production Awards worden dit jaar op 22 mei tijdens het Filmfestival in Cannes voor het eerst uitgereikt. Eerder waren de spotlights tijdens dit festival alleen gericht op de uitzonderlijke kwaliteit van de geselecteerde films en shows. De Global Production Awards zijn bedoeld om ook de makers achter uitzonderlijke producties in de spotlights te plaatsen. Duurzaam produceren vormt daarbij een belangrijk thema.

Naast Love Island van ITV Studios Netherlands zijn uit andere landen en werelddelen in totaal nog zeven andere producties genomineerd voor de Sustainability Awarde, waaronder Downtown Abbey: A New Era (Universal Filmed Entertainment Group – VS), The Farm (Fremantle/Strix – Zweden) en Got Talent Spain (Fremantle – Spanje). De nominatie van Love Island houdt direct verband met het duurzame initiatief van ITV Studios Netherlands om bij de Love Island productie op de Gran Canaria HUB het dieselaggregaat te vervangen door een batterij. Hiermee is de CO2-uitstoot van de productie met 141 ton verminderd.

Karin de Groot, Managing Director van ITV Studios Netherlands over de nominatie: “We zijn vereerd met deze nominatie, een erkenning van onze inspanningen om kwaliteit van produceren zoveel mogelijk hand in hand te laten gaan met duurzaamheid. Het vervangen van het dieselaggregaat bij de productie van Love Island is een van de vele initiatieven waarmee we binnen ons ITV Green programma het duurzaam produceren stimuleren. Maar minstens zo belangrijk vind ik de impuls van deze award aan onze sector om zo duurzaam mogelijk te produceren.”