ITV Studios Netherlands slaat de handen ineen voor de organisatie van het jaarlijkse 5-mei concert

Geplaatst op: 23/02/2023

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei werkt samen met ITV Studios Netherlands, OOTRR en de NOS aan een 5 mei-concert waar met muziek, zang en dans zoveel mogelijk mensen worden bereikt en iedereen zich welkom voelt om samen de vrijheid te vieren. Het 5 mei-concert wordt net als ieder jaar live uitgezonden door de NOS op NPO 1.

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei maakte onlangs bekend dat Tabitha, Froukje en MEAU op 5 mei 2023 als Ambassadeurs van de Vrijheid door Nederland vliegen om op te treden op de Bevrijdingsfestivals en samen met de bezoekers stil te staan bij het belang van vrijheid.

Bevrijdingsdag 2023 wordt traditioneel afgesloten met het 5 mei-concert op de Amstel, dat dit jaar gepresenteerd wordt door Soy Kroon en Dieuwertje Blok. Samen met een keur aan artiesten en het Orkest Koninklijke Luchtmacht gaan zij er een onvergetelijke avond van maken. Het thema ‘Leven met oorlog’ vormt dit jaar de rode draad door alle herdenkingen en vieringen. We zijn trots op de bijdrage die we als ITV Studios Netherlands aan de viering van Bevrijdingsdag 2023 mogen leveren.

Meer informatie over Bevrijdingsdag 2023 is te vinden op de site van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.