ITV Studios update over The voice of Holland onderzoek

Geplaatst op: 21/02/2022

ITV Studios brengt u graag op de hoogte van de vorderingen die het advocatenkantoor Van Doorne maakt met het externe onderzoek naar mogelijk ongepast gedrag rond The voice of Holland. 

Van Doorne heeft al veel mensen geïnterviewd en bouwt een gedetailleerd beeld op van de cultuur rond The Voice en wat er is gebeurd.

Wij blijven ons ervoor inzetten dat ieders stem wordt gehoord en dat iedereen die verantwoordelijk is voor ongepast gedrag, wordt geïdentificeerd.

Wij willen mensen aanmoedigen zich te melden met alle informatie die u mogelijk heeft. Gaat u er alstublieft niet vanuit dat wat u te melden heeft niet belangrijk is, of dat Van Doorne alles al weet. In het bijzonder wil Van Doorne heel graag horen van een aantal mensen die in de eerste dagen van het externe onderzoek contact met hen heeft opgenomen, maar dat niet heeft gereageerd op vervolgberichten van Van Doorne.

Heeft u contact opgenomen met Van Doorne en vindt u het prettig om op vertrouwelijke basis met het team van Van Doorne te spreken, log dan graag in op https://vandoorne.speakup.report/speakupitv en neem opnieuw contact op. Van Doorne heeft ook geregeld dat u een gespecialiseerde slachtofferadvocaat kunt raadplegen.

Gezien de aard van het vermeende gedrag dat wij Van Doorne hebben gevraagd te onderzoeken, is het van vitaal belang dat elke getuige zich uitspreekt en dat elk slachtoffer wordt gehoord, zodat wij kunnen helpen een omgeving te creëren waarin dit niet meer gebeurt.

Dit kan via een beveiligde webpagina op People Intouch https://vandoorne.speakup.report/speakupitv. Het kanaal geeft de mogelijkheid om anoniem te melden en de gedeelde informatie gaat rechtstreeks naar Van Doorne.

Van Doorne heeft een goede werkrelatie met de politie en het Openbaar Ministerie. Indien er sprake is van een strafbaar feit, zal Van Doorne de melder aanraden om aangifte te doen bij de politie. Het is aan de officier van justitie om naar aanleiding van een melding te besluiten al dan niet een strafrechtelijk onderzoek in te stellen.