Nederlands format ‘Twin Love’ in Verenigde Staten in première

Geplaatst op: 10/11/2023

Een gloednieuw Nederlands format beleeft op 17 november wereldwijd haar première. Twin Love is het eerste dating experiment waarin een groep eeneiige tweelingen tegelijkertijd op zoek gaat naar de liefde.

Vanaf deze maand is de eerste internationale versie, geproduceerd door zusterlabel ‘ITV Entertainment’, te zien in de Verenigde Staten. Daarnaast kunnen ook de internationale abonnees van Prime Video in 240 landen en regio’s, inclusief Nederland, van de realityserie genieten. Het format komt uit de koker van Creative Director Remco Lentjes van ITV Studios Netherlands.

Twin Love

Voor Lentjes is dit format speciaal: “Het idee begon bij mijn fascinatie voor tweelingen, hun manier van gelijkenis in uiterlijk en gedrag en verbondenheid onderling is vaak totaal anders dan bij ‘gewone’ broers en zussen. Wat vervolgens uit statistisch onderzoek blijkt is dat ze veel later dan niet-tweelingen een relatie aangaan met een ander, en als die dan gevonden is dan is de instemming van de ander ook nog een belangrijke hobbel om te nemen.” 

Voor Lentjes en het team bij ITV Studios Netherlands is het een droom die werkelijkheid wordt: “Toen ik uitgenodigd werd om bij de opnames in Amerika een kijkje te nemen, gaf het een fantastisch gevoel om het format met eigen ogen tot leven te zien komen. Het voelt echt magisch als het gaat om een concept waar je al jaren over aan het nadenken bent, maar dat mede dankzij de inspanningen van het Nederlandse development team, binnenkort wordt gelanceerd op een van ’s werelds grootste streaming platformen. Dat geeft een trots en dankbaar gevoel, ook richting de Nederlandse en Amerikaanse collega’s die dit hebben weten te bewerkstelligen.”

Het format

‘Twin Love’ is een sociaal dating experiment dat de liefdeslevens van eeneiige tweelingen onderzoekt. Het doel is om de singles op een leuke en unieke manier te helpen de liefde te vinden. Tien tweelingen-koppels worden opgesplitst en verdeeld over twee huizen met een ‘identieke’ cast, waar ze beginnen aan een meeslepende zoektocht naar de liefde. Met dubbel zoveel plezier en drama zal de serie onderzoeken of hun overeenkomsten zich uitstrekken tot hun romantische keuzes. Zullen ze, nu ze gescheiden zijn van hun tweelingbroers en -zussen – voor sommigen voor het eerst ooit – op dezelfde manier op zoek gaan naar de liefde en mogelijk zelfs voor een ‘identieke partner’ kiezen? Of zullen hun keuzes volledig verschillend zijn? De zoektocht wordt geleid door Brie en Nikki, zelf ook eeneiige tweelingen. 

Releasedatum: 17 november 2023 Prime Video US en wereldwijd

Twin Love

Over ITV Studios Netherlands

ITV Studios Netherlands is een plek waar creatieve, ondernemende en bevlogen makers werken aan content in alle mogelijke genres en voor elk platform. We nemen creativiteit serieus. Heel serieus. Het is een wezenlijk onderdeel van onze manier van werken. Wij willen inspireren en doen dat zowel in de organisatie als ver daarbuiten. We zijn trots op onze programma’s, waaronder bekende titels als ‘Het Perfecte Plaatje’ voor RTL4, ‘Oogappels’ voor BNNVARA, ‘Oh, Wat een Jaar!’ voor RTL4, ‘Zing!’ voor EO, ‘Love Island’ voor Videoland, ‘Beat The Champions’ voor RTL 4, ‘Ik hou van Holland’ voor SBS6 en ‘Married at First Sight’ voor RTL4 en ‘Lang Leve de Liefde’ en ‘Down The Road’ voor SBS6. En dat is slechts een greep uit onze catalogus.

Bron: BM
Foto’s: ITV Studios

Met vragen naar aanleiding van dit bericht kunt u terecht bij Marthijn Tabak, Head of Communications & PR, via marthijn.tabak@itv.com of +31 6 22486010.