Onze collega Will Koopman (Creative Director Drama) ontvangt de Speciale Juryprijs van CFAP!

Geplaatst op: 23/09/2022

Onze collega Will Koopman (Creative Director Drama) ontvangt de Speciale Juryprijs van CFAP (het Culturele Fonds Audiovisuele Producenten). Naast de reguliere CFAP prijs, heeft de jury de mogelijkheid een Speciale Juryprijs toe te kennen (5.000 euro). Daarmee spreken zij hun waardering uit voor het hele oeuvre en de verdiensten van uitzonderlijke producenten voor de sector. CFAP: “Om Will Koopman kan en wil je dan natuurlijk niet heen. De jury wil met de prijs van harte onderstrepen dat Will Koopman haar vak volledig verstaat en een belangrijke bijdrage levert aan de Nederlandse film en televisiesector. Als maker, regisseur maar zeker ook als creatief producent van talloze succesvolle films en dramaseries die een groot en breed Nederlands publiek weten te bereiken.”

Karin de Groot (Managing Director van ITV Studios Netherlands) zegt trots te zijn op wat Will neerzet en benadrukt dat Will als geen ander in staat is om herkenbaar drama te maken wat voor een groot publiek toegankelijk is en verschillende generaties aanspreekt. Met de serie Oogappels laat ze zien dat ze met haar drama middenin de maatschappij staat.

Naast deze bijzondere prijs zal Will dit jaar ook het Gouden Kalf voor de Filmcultuur in ontvangst mogen nemen op 30 september tijdens het Gouden Kalveren Gala. De uitreiking van de CFAP prijs en de Speciale Juryprijs, zal op vrijdag 14 oktober in Rosarium Amsterdam in het Amstelpark plaats vinden.