OOGAPPELS WINNAAR BINGE STREAMING VIDEO AWARD ‘BESTE NEDERLANDSE PRODUCTIE’

Geplaatst op: 08/06/2023

Hilversum, 8 juni 2023

‘Oogappels’, van de makers van ITV Studios Drama, is de winnaar van de Binge Streaming Video Awards in de categorie ‘Beste Nederlandse Productie’. Dit werd zojuist bekendgemaakt tijdens de vierde editie van de Binge Streaming Video Awards in Beeld & Geluid in Hilversum. Willem Zijlstra, Head of Drama van ITV Studios Netherlands, nam de Award in ontvangst. ‘Oogappels’ is te zien bij BNNVARA en via de streamingdienst NPO Start. De andere genomineerden in deze categorie waren ‘Dertigers’ (NPO Start), ‘Flikken Maastricht’ (NPO Start), ‘Kees vliegt uit’ (Videoland) en ‘Special Forces Vips’ (Videoland). 

Regisseur Will Koopman: Wat fantastisch dat we deze prijs gekregen hebben. Ik wil vooral Roos Ouwehand en Lex Passchier bedanken voor hun geweldige scripts. Mijn enorme dank gaat ook uit naar onze geweldige cast en crew. BNNVARA wil ik bedanken voor het fijne thuis dat ‘Oogappels daar vanaf de start heeft gevonden.”

Head of Drama Willem Zijlstra: “We zijn heel blij met deze Award die helemaal te danken is aan het geweldige werk van Will Koopman, de schrijvers, de uitmuntende cast en crew.
De kwaliteit van de alledaagse herkenbare verhalen van ‘Oogappels’ groeit al vijf jaar achtereen en dat blijft nog wel een paar seizoenen zo.” 

De Binge Streaming Video Awards zijn de prijzen voor de beste en populairste films en series die op de streamingdiensten te zien zijn. De genomineerden voor de prijs komen uit de onafhankelijke data van nieuwe dienst Bindinc.VOD Insights. Daarin worden maandelijks 4.000 Nederlanders naar hun kijkgedrag op de streamingdiensten gevraagd. Vier factoren bepalen het eindresultaat: populariteit, waardering en of iemand het programma aanbeveelt aan een ander. Naast hoe vaak de content bekeken wordt, telt de waardering van de kijker mee in de rankings.  

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Credits foto’s:

-Cast Oogappels: Wessel de Jong en Mark de Blok

-Will Koopman: Mischa Schoemaker

Voor eventuele vragen naar aanleiding van dit bericht kunt u contact opnemen met Jacqueline Hekkers, Head of Communications & PR ITV Studios Netherlands via jacqueline.hekkers@itv.com