Down the Road gekwalificeerd voor de grote nominatieronde van de Gouden Televizier-Ring 2022!

Geplaatst op: 02/03/2022

De tweede kwalificatieronde van de Gouden Televizier-Ring 2022 is gesloten. Vandaag is er bekend gemaakt welke vijf programma’s de meeste stemmen gekregen hebben en daarmee gekwalificeerd zijn voor de grote nominatieronde die deze zomer plaatsvindt. In totaal waren er maar liefst 144 programma’s in de running voor deze tweede kwalificatieronde, waarvan negen programma’s geproduceerd door ITV Studios Netherlands. En nu hebben we groot nieuws; het programma Down the Road is geëindigd in de top 5! 

Wij zijn super trots dat dit bijzondere programma deze nominatie heeft ontvangen. Alexander Odijk, productieleider van Down the Road bij ITV Studios Netherlands, deelt zijn ervaringen:

Het is geweldig dat Down The Road door is naar de volgende ronde van de Gouden Televizier-Ring. We hebben allemaal kunnen zien hoe onze zeven deelnemers hebben genoten van hun roadtrip, maar dit geldt zeker ook voor Gordon, Demi en het gehele team dat achter de schermen heeft gewerkt om dit programma te maken. Het was een feest om te maken. De kijkers reageerden, via onder andere social media, na iedere aflevering met lovende woorden en het is natuurlijk fantastisch om te zien dat de kijker de nuchtere, no-nonsense, mentaliteit van onze altijd liefdevolle deelnemers waardeert en op deze manier wil belonen. Zeker in deze tijden geniet men duidelijk van positieve televisie.

Ook willen we natuurlijk onze stoere deelnemers feliciteren en bedanken; Nick (26), Liam (21), Thirza (19), Carlijne (27), Lizzy (25), Tiemen (20) en Kai (21). Tijdens de opnames is de groep dichter bij elkaar gekomen en is er een bijzondere band ontstaan. Zo is ook Demi Arends, die mee ging als begeleidster op dit mooie avontuur, hecht geworden met de zeveren jongeren. Zij is erg te spreken over haar tijd bij Down the Road:

“Hoe mijn ervaring is geweest bij Down the Road? Een super intense maar mooie ervaring waarin ik heb gezien hoe angsten overwonnen zijn en vriendschap en liefde is opgebloeid. Om daar een onderdeel van mogen uit te maken vind ik heel waardevol. Deze nominatie voor de Televizier-Ring 2022 is dan ook meer dan verdiend voor deze toppers!”

Ook willen we de andere gekwalificeerden feliciteren; Gort over de Grens (NPO2 / AVROTROS), Even tot Hier (NPO1 / BNNVARA), Mocro Maffia (Videoland / RTL) en Sluipschutters (NPO3 / BNNVARA). Een mooi rijtje om tussen te mogen staan.