Nieuw seizoen Love Island Nederland/België heeft albert certificering (CO2 neutraal* geproduceerd) behaald!

Geplaatst op: 21/07/2022

De Zomer Vol Liefde is in volle gang op het zonnige Gran Canaria en de Islanders voorzien de villa van veel positieve energie. Maar sinds kort is er ook een andere (maar dan groene) energiebron in de villa, een nieuwe batterij die ervoor zorgt dat we voor de stroomvoorziening uiteindelijk helemaal overgaan van diesel naar elektriciteit. Hierdoor wordt de CO2 uitstoot verminderd en wordt het proces een stuk stiller. Dit is dan ook één van de redenen waarom dit seizoen Love Island Nederland/België albert certificering is toegekend. Een mooie prestatie met veel inzet van onze collega’s uit het Love Island team. Dit is na Beat the Champions en Oh, Wat een Jaar! de derde CO2 neutraal geproduceerde productie van ITV Studios Netherlands. 

Vergeleken met andere programma’s was het bij Love Island een nog grotere uitdaging, aangezien deze productie in het buitenland plaatsvindt. Merelyn Figaroa (Producer bij Love Island): “We hebben veel tijd besteed om zoveel mogelijk kennis op te doen en te zoeken naar wat mogelijk was binnen deze productie. We begonnen met het gebruik van de albert tool waardoor we een beeld kregen wat de uitstoot was. Op basis daarvan maakten we een plan om dit zoveel mogelijk te reduceren. Daarnaast is er veel aandacht besteed om iedereen, onder andere alle collega’s en leveranciers, mee te krijgen in het proces. Op deze manier proberen we op elk aspect zo groen mogelijk te produceren. Gelukkig reageerden alle partijen enthousiast en droegen zij hun steentje bij. Met succes!”. 

Binnen ITV Studios Netherlands zijn we hard bezig om ons te vergroenen en ons doel is om CO2 neutral produceren de norm te laten worden binnen onze producties. Met deze volgende stap – het behalen van de albert certificering op een productie in het buitenland – gaan we de goede richting op. Lynn Scheidegger (Project Manager ITV Green): “Super trots ben ik op het team van Love Island Nederland/België die zich vol overgave op het albert certificerings proces heeft gestort. Ze zorgen ervoor dat er duurzame(re) keuzes worden gemaakt om, waar het kan, de CO2 uitstoot omlaag te halen en zo de voetafdruk op Gran Canaria zo klein mogelijk te houden.”

Love Island Nederland/België is iedere maandag tot en met zaterdag te zien bij Videoland.

*De resterende uitstoot wordt gecompenseerd via de onafhankelijke en geverifieerde projecten.