Stageblog | Anneleen van der Ree

Geplaatst op: 01/08/2022

‘Uw bestemming bevindt zich aan de linkerkant’ – Waar dan? Waarom stopt Google Maps altijd nét voordat ik daadwerkelijk voor de deur sta? Ik fietste twee keer de straat door en toen pas zag ik het: nummer 12. In het mini-fietsenrekje op de hoek parkeerde ik mijn fiets en belde aan bij ITV Studios Netherlands Drama B.V. De schuifdeuren openden en op de tweede verdieping stond Jesse Bleekemolen (Creative Producer Drama) in de deuropening me op te wachten. Binnen hingen aan ongeveer elke muur minstens twee posters met Linda de Mol of Tjitske Reidinga die me lachend aankeken. En, vertelde Jesse, het hoofd van Anouk Visser is hier 35 keer te zien. Ik heb hier nog altijd gemengde gevoelens over. 

Het was rustig op kantoor, want corona, maar Jesse en Sandra (Head of Productions Drama) waren er om na mijn online sollicitatiegesprek elkaar even in het echt te ontmoeten. Ik was stiekem een beetje zenuwachtig, maar in het echt waren ze nog leuker dan op mijn scherm. Jesse toonde me de inhoud van elke kast die aanwezig was (een stuk of 15) en ik kreeg gelijk een setje sleutels. Het kon beginnen.

Op 7 februari was het zover. Na een ochtend er pijnlijk aan te worden herinnerd dat ik op de schaal van digibeet tot Bill Gates toch meer neig naar digibeet en ik ongeveer vijf keer met ICT had gebeld, mocht ik meteen notuleren bij een meeting met twee schrijvers. Vanaf die eerste dag heb ik ongeveer elke meeting van Jesse bijgewoond en genotuleerd, waardoor ik op de hoogte was van alle plannen die ontwikkeld werden. De lijst met titels vond ik dan ook enorm en bij het lezen van alle plannen die er lagen, had ik eigenlijk meteen zin om deze op televisie te zien. Helaas bleken zenders en streamers minder enthousiast, want meer dan de helft van de plannen worden niet door hen opgepakt. Ik vond het zonde van al het werk dat erin wordt gestopt door het team, maar blijkbaar is dat de harde realiteit.

Mijn notuleer skills vielen in de smaak bij een van de schrijvers en zo werd ik opeens gevraagd om mee te brainstormen in een writers room met Chantal Janzen. Dat was een hele dikke veer. Hier heb ik onwijs leuke schrijvers ontmoet en mee mogen denken over verhaallijnen en achtergrondverhalen voor een nieuwe serie én de hand van Chantal Janzen aangeraakt – die overigens in het echt net zo gezellig en grappig is als op televisie.

Naast het notuleren heb ik veel research gedaan, de actualiteit bijgehouden voor nieuwe ideeën en werd ik chef plant. Natuurlijk was niet alles fantastisch, zo zat ik tijdens het grote ITV Studios Netherlands feest op 20 mei thuis aan de diarreeremmers onder een dekentje met een feesthoedje op om me nog enigszins jarig te voelen. Als afsluiter heb ik in mijn laatste week stage ook nog even de keuken(vloer) bewaterd in plaats van de planten door de vollopende gieter te lang alleen te hebben gelaten.

De keuken is inmiddels opgedroogd, de planten gelukkig niet, ik heb een onwijs gezellige afscheidsborrel gehad met het team en ik ga nog veel meer mogen meewerken aan het ontwikkelen van nieuwe series en documentaires want ik blijf twee dagen per week werken bij ITV Studios Netherlands Drama! En het volgende feestje ben ik er gewoon bij. Ziek of niet.