Stageblog | Chantal Schaftenaar

Geplaatst op: 24/08/2022

Na mijn eerdere stage bij ITV Studios Netherlands als webredacteur wilde ik ook graag het laatste stukje van mijn studie afronden binnen deze organisatie. En hoe kan dat nou beter in combinatie met één van mijn favoriete programma’s: Love Island! In combinatie met de functie als webredacteur heb ik mijn afstudeeropdracht op het eiland Gran Canaria kunnen uitvoeren. Ik heb in deze periode enorm veel geleerd en de bevestiging gekregen dat ik na het afronden van mijn studie aan de slag wil in de media. De functie webredactie was dus niet geheel onbekend voor mij, maar dit is wel de eerste keer dat ik heb gewerkt voor een reality programma in het buitenland. Tijdens het draaien werk je nauw samen met de crewleden die andere functies uitoefenen. Je zit overal met je neus bovenop en krijgt dus ook direct inzicht in de werkzaamheden van je collega’s. Ik heb hierdoor een goede kijk gekregen waar mijn interesses nog meer liggen. De afgelopen maanden heb ik mij voornamelijk beziggehouden met het creëren van content voor de Instagram en het TikTok account van Love Island. Tijdens het bekijken van de aflevering maakte ik notities van de gebeurtenissen die leuk waren om te plaatsen op de socials. Vervolgens ging ik deze monteren in Première Pro en voorzien van een bijpassende caption. Tijdens de lunch ging ik de villa in om met de islanders verschillende foto’s te maken. Deze foto’s werden vervolgens naar het thuisfront gestuurd, zodat de foto’s op hun persoonlijke account konden worden geplaatst. Uiteraard werden deze foto’s ook gebruikt op het Love Island account! Ik ben ook met een aantal dates mee geweest om foto’s en video’s te maken die ik vervolgens monteerde tot een reels voor Instagram. Ik vind het fijn dat ITV Studios Netherlands mij de mogelijkheid heeft geboden om mezelf te ontwikkelen en dat ik ook alle verantwoordelijkheid kreeg. Ik heb een enorm leuke tijd gehad en kan niet wachten om na het behalen van mijn diploma weer aan de slag te gaan!