Stageblog | Doris van Zijderveld

Geplaatst op: 22/11/2022

Begin dit jaar liep ik voor het eerst het Media Park op zonder enige ervaring in de televisiewereld. Ik begon hier aan mijn stage bij een van mijn favoriete televisieprogramma’s: Het Perfecte Plaatje. 

Als productiestagiair werk je mee aan alles wat er achter de schermen gebeurt bij een televisieprogramma. Van het dagenlang voorbereiden van een shoot tot het aanwezig zijn bij de opnames. Je wordt echt betrokken bij het creatieve denkproces, en krijgt hier ook de vrijheid voor. Je werkt eigenlijk mee aan van alles en nog wat.

Zo heb ik bijvoorbeeld voor de shoot van ‘vreemde ogen’ alle props bij elkaar gezocht, catering en diner geregeld, en hielp ik mee bij die opname dag zodat alles soepel verliep wat ik had geregeld. Het is dan echt gaaf om te zien hoe de fotografen met jouw props en ideeën te werk gaan.

De draaidagen zijn erg leuk. Je komt op plekken waar je normaal gesproken niet komt, van een druk zwembad met allemaal waterpoloërs tot een natuurgebied in de complete stilte. Je werkt heel hard maar je doet het voor een mooi eindresultaat. Het is super leuk om de  afleveringen te zien waar jij dagenlang voor hebt voorbereid en aan hebt meegewerkt.

Doordat je nauw samenwerkt met alle collega’s word je al snel een hecht team. Ik werd echt met open armen ontvangen en heb geleerd om creatief en praktisch mee te denken in groepsverband. 

Nu aan deze stage een einde komt, vertrek ik met heel veel nieuwe ervaringen en leuke herinneringen. Ik kijk terug op een super gave stage bij Het Perfecte Plaatje!