Stageblog | Janneke Bik

Geplaatst op: 20/03/2023

Hi, ik ben Janneke, 22 jaar en ik heb de afgelopen tijd stage gelopen bij ITV Studios Netherlands als productie stagiaire. 

Tijdens mijn eerste stageweek mocht ik gelijk aan de slag bij de opnamedagen van Ik Hou Van Holland. Super vet, maar wel spannend aangezien ik nog nooit in een studio was geweest. Ik mocht meehelpen bij het publiek en kreeg daarbij nog veel meer andere taken. Ik vond het super gezellig met iedereen en het was dan ook erg jammer toen de opnames weer voorbij waren. 

Na de opnameperiode kwam ik voor het eerst op kantoor en werd ik hartelijk ontvangen door iedereen. Ik was meteen ‘part of the team’ en heb me gelukkig nooit echt een ‘stagiaire’ gevoeld tijdens deze periode. Het was een grote omschakeling om eerst in een grote studio te werken en daarna op kantoor, maar dat maakte het zeker niet minder gezellig. 

Mijn volgende productie werd Beat The Champions. Hiervoor heb ik verschillende schema’s gemaakt voor zowel visagie als voor de schoonmaak. Ik ken Excel nu wel op m’n duimpje ;).  Op de opnamedagen kreeg ik meer verantwoordelijkheden. Zo was ik o.a. verantwoordelijk voor de kleding van de Champions, voor de backstage ruimtes en voor het ontvangen van de kandidaten.

Na Beat The Champions heb ik de Ik Hou Van Holland Oudejaarsspecial gedaan. Ook dit was echt een feestje! Hier was ik vooral vliegende keep, ik werd overal ingezet waar dat nodig was. De sfeer was ook erg goed, iedereen had er zin in en we hebben dan ook echt een feestje gebouwd!

Mijn laatste productie was bij Weet Ik Veel. Ik heb hiervoor het publiek geregeld samen met een andere productieassistent. Tijdens de opnamedagen was ik vooral bezig met het publiek aanmelden en coördineren. 

Ik heb veel geleerd over produceren en over verschillende programma’s maar ook vooral over mezelf. Ik werd overal bij betrokken en kon mezelf steeds verder ontwikkelen. Zo ben ik erachter gekomen wat ik wel en niet leuk vind om te doen, daar ben ik ITV en mijn collega’s erg dankbaar voor. 

Ik heb hele leuke en lieve mensen leren kennen bij ITV en ik vind het jammer dat mijn stage er op zit. Ik kom zeker terug na mijn studie!