Stageblog | Jente Wieling

Geplaatst op: 18/07/2022

Hi! Mijn naam is Jente en ik ben 20 jaar. Ik heb de afgelopen zes maanden mijn afstudeerstage gelopen bij de afdeling Development & Sales voor mijn opleiding Creative Business. Op deze afdeling zit een heel leuk creatief team dat nieuwe tv-formats ontwikkelt. Graag vertel ik jullie wat de stage inhoudt en hoe ik het heb ervaren! Wie nog overtuiging zoekt om met een (soortgelijke) stage te beginnen, is bij mij wel aan het juiste adres. Ik heb namelijk echt een geweldige tijd gehad. Zo hoopte ik aan de start van mijn stagetijd dat ik het jammer zou vinden om weer weg te moeten aan het einde. Nou, dat vond ik zeker! 

Via mediastages.nl kwam ik op de vacature van format ontwikkeling bij ITV Studios Netherlands. Ik was zó enthousiast want dit was precies wat mij leuk leek. Ik was dus ook super blij dat ik was aangenomen als stagiaire. De start van mijn stage viel helaas in een (harde) lockdown. Toen ik er echter wat langer was, zag ik mijn collega’s gelukkig steeds vaker op kantoor. Voor mij was het een hele nieuwe ervaring om in een mediabedrijf te werken dus dit was gelijk heel leerzaam en leuk. 

De stage hield in dat ik met het team aan de ontwikkeling van nieuwe formats werkte. Dit betekent altijd naar inspiratie zoeken voor de leukste ideeën voor allerlei soorten formats. Dit is super divers, want we ontwikkelen echt van alles. Als we ideeën oppakken gaan we deze researchen en ontwikkelen wat inhoudt dat we alles rondom het onderwerp onderzoeken. We zoeken uit of er iets in zit voor een tv-format en hoe dit er dan ongeveer uit zou gaan zien. Vanaf dan begint een idee eigenlijk steeds meer vorm te krijgen en uiteindelijk wordt het een format dat we kunnen pitchen bij zenders en streamers. Deze stage heeft mijn algemene kennis ook sterk verbreed, aangezien je zoveel kijkt, leest en bespreekt; superleuk vond ik dat! Ik heb aan heel veel verschillende formats gewerkt en heb van mijn team echt de kans gekregen om zoveel mogelijk mee te krijgen en te leren van de mediawereld. Mijn afstudeeropdracht was ook een format dat ik zelf heb ontwikkeld. 

Zoals ik in het begin al zei, hoopte ik dat ik het jammer zou vinden om weg te moeten. Nog een kleine toevoeging daaraan: ik heb recentelijk gehoord dat ik bij de Development & Sales afdeling mag blijven werken! Ik ben echt heel blij dat ze me die kans bieden en ik heb er super veel zin in. Mocht het nog niet duidelijk zijn: ik raad iedereen een stage bij (de Development & Sales afdeling van) ITV Studios Netherlands aan. ☺