Stageblog | Julia Willems

Geplaatst op: 02/02/2023

Toen ik hoorde dat ik aangenomen was voor een stageplek op de Communicatieafdeling van ITV Studios Netherlands, was ik ontzettend blij. Ik had altijd al interesse in de media en wilde graag mijn kennis over communicatie verbreden en dit in de praktijk ervaren. ITV Studios Netherlands was voor mij precies de juiste plek om dit te kunnen doen. 

Al gauw kwam ik erachter dat de Communicatieafdeling met alle andere afdelingen van het bedrijf in contact komt. Hierdoor bouwde ik in korte tijd een groot netwerk op. Meteen al in mijn eerste week maakte ik een filmpje met een collega van HR en stond ik in de studio van Ik Hou Van Holland. Maar naast het contact met andere afdelingen, werken we ook samen met externe partijen. 

Het leukste van mijn stage vond ik de verantwoordelijkheid die ik kreeg om bepaalde projecten op te zetten en uit te werken. Zo heb ik mij beziggehouden met het organiseren van bijeenkomsten om collega’s maandelijks op de hoogte te houden, hielp ik toekomstige stagiair(e)s met het beantwoorden van al hun vragen, mocht ik helpen met het organiseren van de kerstborrel en hielden we ons bezig met het inzamelen van voedsel voor de voedselbank. Naast deze projecten, kreeg ik ook veel verantwoordelijkheid over de socials van ITV Studios Netherlands. Deze heb ik zelfs twee weken helemaal alleen mogen beheren! Dit bestond vooral over het schrijven van teksten en het creëren van content, waar ik dan ook steeds beter in werd. 

Mijn stage was elke dag anders waardoor ik mezelf elke dag een beetje meer ontwikkelde en het een ontzettend leuke ervaring was. Ik ben super dankbaar dat ik hier stage heb mogen lopen en dat ik deel uit mocht maken van deze organisatie. Ik ben erachter gekomen dat een informeel bedrijf, zoals ITV Studios Netherlands, goed bij me past. Ik werd vanaf dag één al betrokken bij projecten en ik werd enthousiast van de ondernemende en enthousiaste collega’s om mij heen. 

Helaas zit mijn tijd bij ITV Studios Netherlands er voor nu op, maar het is zeker een bedrijf waarbij ik na mijn studie terug zou willen komen. Ik kijk terug op een ontzettend leuke tijd, met inspirerende mensen en belangrijk werk.