Stageblog | Laura van Ooij

Geplaatst op: 27/06/2022

Mijn naam is Laura van Ooij en ik doe de opleiding Animatie en Audiovisuele Vormgeving aan het Grafisch Lyceum Utrecht. Mijn stageplek vond ik bij ITV Studios Netherlands, waar ik ontzettend veel positieve ervaringen heb gehad en veel heb geleerd. Ik liep stage bij de afdeling ‘Design’ waar ik vanaf het begin al betrokken werd bij grotere projecten van producties. Ik heb door deze grotere projecten veel skills geleerd waar ik ook echt iets aan heb, zoals in het programma Adobe After Effects. Ook heb ik veel tips en tricks geleerd door dit soort projecten, omdat dit natuurlijk heel anders is dan de schoolopdrachten waar ik aan gewend was. Om een concreet voorbeeld te geven; ik had altijd veel moeite met het ontwerpen van een naambalkje in videos. Als ik zoiets voor een schoolopdracht moest maken, bleef het altijd veel te simpel en saai. Maar door deze stage heb ik ook over zoiets veel geleerd, dus hoe je iets simpels toch kan laten ‘leven’. Naast dit soort grotere projecten waarbij ik Adobe After Effects veel heb gebruikt, heb ik ook samengewerkt met het team van Development & Sales. In dit team worden onder andere nieuwe formats bedacht waar uiteraard vormgeving voor nodig is wanneer dit gepitched wordt. Ik heb veel concept logo’s en covers gemaakt en geholpen met de algemene vormgeving van de presentaties. Tijdens deze projecten heb ik mijn skills in Photoshop aanzienlijk verbeterd. Dit was namelijk iets waar mijn school minder aandacht aan besteedt omdat deze vooral over bewegend beeld gaat. Dit soort projecten vond ik ook mega interessant om aan mee te werken, want je helpt niet alleen met de vormgeving van iets wat misschien wel een nieuw programma gaat worden, je leert ondertussen ook wat formatontwikkeling inhoudt. Wat ik hieraan ook prettig vond is dat je daardoor meer mensen in het bedrijf leert kennen, buiten alleen mijn eigen team van Design. 

Dus in het kort: ik heb ontzettend veel geleerd waar ik later in dit vak ook echt iets aan heb en ik ben door mijn stage ervan overtuigd dat ik in dit werkveld wil blijven!