Stageblog | Lisa

Geplaatst op: 10/08/2023

Het afgelopen half jaar heb ik een redactie stage gelopen bij ITV Studios en de tijd is voorbij gevlogen!

Ik heb meegewerkt aan de vijfdelige documentaireserie: 30 en nooit meer… voor NPO Pow-Ned. Dit is een programma over dilemma’s, thema’s en ontwikkelingen waar dertigers mee te maken krijgen in de huidige maatschappij. 

De eerste weken stonden vooral in het teken van research. Ik heb onderzoek gedaan naar de thema’s die we aankaarten en aan de hand daarvan ideeën/cases bedacht om te vertonen in de documentaire. Na het bedenken van mogelijke cases kon ik nog gerichter zoeken en heb ik veel telefoontjes gepleegd om informatie in te winnen. Wanneer bleek dat een bepaalde case interessant was voor een van de afleveringen, ging ik een script schrijven. Hierin stond alle informatie over wat er inhoudelijk opgenomen moest worden op de draaidag. Ik ben ook regelmatig mee geweest naar de draaidagen. Het was ontzettend leuk om dan alles wat je op papier geschreven hebt ‘levend’ te zien worden!

Ik kijk terug op een super leerzame tijd waarin ik een hele hoop kansen heb gekregen om mijzelf te ontwikkelen. Ik kan niet wachten om na mijn studie terug te keren naar ITV om nog meer gave programma’s te gaan maken!