Stageblog | Maaike van Schie

Geplaatst op: 06/03/2023

“Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan”. Met dit motto startte ik mijn stage bij ITV Studios Netherlands. Ik had mij voorgenomen alles te willen leren, wat met mijn motto zeker ging lukken. 

Als productie stagiaire bij Married at First Sight kreeg ik de eerste indrukken van de fantastische, super drukke, maar nogmaals fantastische mediawereld. Had ik al gezegd fantastisch? 🙂

Tijdens mijn stage kwam ik op de vetste plekken en maakte ik de leukste dingen mee. Zo stond ik de ene dag op het podium van het Beatrix Theater voor Het Perfecte Plaatje, de andere dag onder aan de schans van Bommetje! en een week later in de trouwzaal van Slot Zeist voor Married At First Sight. Elke dag stapte ik met vakantiekriebels het Mediapark op. Wat ik ook doe, het blijft magisch om mee te mogen werken aan programma’s en het eindresultaat te bekijken op tv. 

Voor Married At First Sight hield ik mij bezig met verschillende taken. Mijn team ondersteunde mij goed en maakte daar veel tijd voor vrij. We hebben leuke dingen meegemaakt. Als ik eraan terugdenk, denk ik aan hoe wij als “beveiligers” mensen weg moesten sturen van het terrein waar de buitenceremonie plaatsvond of hoe we in een treintje van zes kleurrijke oldtimers over de snelweg raceten om deze op te halen voor een grote groepsactiviteit.

Omdat ik zelf fotografeer als hobby, was ik altijd geïnteresseerd in de lenzen en camera’s van de ploegen. Ik stelde veel vragen en mocht vaak zelf even kijken hoe alles werkte.

Ook als het minder met je gaat staat ITV voor je klaar. Ze bieden passende hulp aan en hebben het beste met je voor. ITV is erg persoonlijk en gaat samen met jou op zoek naar de beste oplossingen. Zo sta je binnen no-time weer te springen op draaidagen. 

Veel nieuwe ervaringen, contacten en herinneringen later kan ik met trots zeggen dat ik stage heb gelopen bij ITV Studios Netherlands. Ik geloof dat ik door mijn enthousiasme veel heb mogen zien en ben nog lang niet uitgekeken op deze magische wereld. Ik hoop dat ik na mijn stage nog vaak bij ITV mag werken aan gave producties.