Stageblog | Mark Westra

Geplaatst op: 27/06/2022

Mijn stage bij ITV Studios Netherlands was een super leerzame en verfrissende periode. Voordat ik mijn stage bij ITV Studios Netherlands begon, wist ik vrij weinig over de mediawereld. Popcultuur was iets waar ik zeker interesse in had, maar ik had geen diepgaande kennis over producties of überhaupt media in het algemeen. Toen ik mijn eerste week op de Communicatieafdeling begon, was ik binnen de eerste paar dagen verkocht en merkte raakte ik super enthousiast over alle aspecten binnen de mediawereld. Ik stond elke dag gemotiveerd op en ik wilde een kijkje nemen op elke afdeling. Door stage te lopen op de Communicatieafdeling was dit ook mogelijk. De Communicatieafdeling heeft contact met producties, het Management Team maar ook andere afdelingen binnen ITV Studios. Op deze manier kreeg ik een goed beeld van hoe de mediawereld verbonden is en kwam ik er achter dat het een complexe maar innoverende wereld is. Naast het harde werken was er ook tijd voor leuke activiteiten zoals het personeelsfeest, het bijwonen van een stagemarkt en regelmatig een rondje lopen op de mooie Hilversumse heide. ITV Studios Netherlands is hét bedrijf om de mediawereld te betreden. De werkcultuur binnen het bedrijf is heel informeel en je zou zo naar binnen kunnen lopen bij Managing Director Karin de Groot om een praatje te maken over bijvoorbeeld een high tea-en met alpaca’s. Naast dat de werkcultuur informeel is, merk je dat de werknemers binnen het bedrijf enorm gedreven en innoverend zijn. Tijdens mijn stage heb ik enorm veel leuke en inspirerende mensen ontmoet die ervoor zorgen dat ik na mijn stage ook in dienst zal blijven bij ITV Studios Netherlands, want ook dat is mogelijk. ITV Studios Netherlands biedt hun werknemers de mogelijkheid om zichzelf constant te ontwikkelen en dit wordt ook gemotiveerd. Zelf ben ik begonnen als designer, maar door het praten met mijn collega’s werd mijn interesse in de producties steeds groter en zal ik verder werken als Productie Assistent. Mijn tijd bij ITV Studios is nog lang niet klaar en ik kan niet wachten om te zien wat ik allemaal nog meer ga doen!