Stageblog | Zoë van den Berg

Geplaatst op: 03/04/2023

Het afgelopen half jaar heb ik stage mogen lopen bij ITV Studios Netherlands, en oh wat was het leuk! 

Down The Road was het eerste programma waar ik stage heb gelopen. De eerste maand werkten we op kantoor. Het team waarmee ik werkte heeft mij met open armen ontvangen en al snel merkte ik dat ik helemaal op mijn plek zat. Ik werd overal bij betrokken, en mocht meedenken over de inhoud van het programma. Voor deze productie gingen we op reis. We gingen op roadtrip door Frankrijk en België. 14 draaidagen achter elkaar, in het buitenland. Ik wist totaal niet wat ik kon verwachten, maar heb echt de tijd van mijn leven gehad. Zo gaaf om te zien wat er allemaal achter de schermen gebeurd, en hoe mijn eigen bedachte ideeën op kantoor dan werkelijkheid worden. Het was twee weken hard werken, maar het was ook zo gezellig met het team en de kandidaten. Ik heb echt genoten!!

Het tweede deel van mijn stage was ik productiestagiaire bij het televisieprogramma Het Perfecte Plaatje. Dit is een van mijn favoriete programma’s, dus dat was fantastisch om daar deel van uit te mogen maken. Ook in dit team werd ik liefdevol ontvangen, en al snel kreeg ik veel verantwoordelijkheid. De eerste draaidag van Het Perfecte Plaatje vergeet ik nooit meer. Dit was in een kasteel in Rosendael, voor de fotoshoot ‘Modern Sprookje’. Dit was mijn favoriete draaidag omdat ik het thema onwijs leuk vond. 

Helaas zijn de zes maanden voorbij en is er een einde gekomen aan mijn stage. Ik kijk terug op een onwijs leuke tijd waarin ik ontzettend veel heb geleerd over het productievak, maar ook over mezelf.  Ik kan niet wachten om na het behalen van mijn diploma weer terug te komen naar ITV en weer aan de slag te gaan!