Op een bedje van, gegarneerd met, ‘crunchy’ of met liefde uit eigen moestuin… In een restaurant baseren we onze keuze op de beschrijving van gerechten op de menukaart en kunnen we vooraf niet kijken of proeven. In Klinkt Smakelijk strijden iedere dag vier gepassioneerde hobbykoks tegen elkaar en pitchen zij hun eigen specialiteit. Welk gerecht klinkt het smakelijkst?

Allereerst moet de omschrijving van het gerecht indruk maken. De drie koks die met hun pitch de jury het meest imponeren, zijn door naar de volgende ronde. Wie de (snij)plank daarin misslaat, valt helaas af en komt dus niet aan het bereiden en serveren van zijn gerecht toe. Ook de presentatie van het gerecht moet zo gelikt, origineel en perfect mogelijk, want de jury prikt slechts een vorkje in de twee gerechten die hierin uitblinken… In de laatste ronde proeft de jury deze twee veelbelovende gerechten. Welk gerecht smaakt volgens de jury het best en wie maakt zijn pitch dus waar? De winnaar verdient een plek in de weekfinale op vrijdag, waarin de vier dagwinnaars tegen elkaar strijden en worden beoordeeld door een panel van diverse kook- en voedselexperts uit het hele land. De kok die het lekkerste gerecht op tafel zet én het ook nog eens appetijtelijk laat klinken, is de weekwinnaar van Klinkt Smakelijk!

Terug naar programma’s