Kunst Kopen met Kennis – Unesco Nederland

Als je vroeger verliefd werd op een stuk kunst dan kocht je dat bij een gerenommeerde handelaar en kon je erop vertrouwen dat die zijn huiswerk had gedaan. Nu kopen we steeds vaker via het internet, maar wist jij dat je dan zelf moet opletten of het kunstvoorwerp dat je aan wilt schaffen wel op een legale manier verkregen is? Dat geldt niet alleen voor grote dure schilderijen, maar ook voor dat mooie icoontje wat te vinden is op veilingsites. Maar hoe check je als kunstliefhebber of een mooi voorwerp niet gestolen of belangrijk erfgoed is? 

Om deze vragen te kunnen beantwoorden heeft Unesco ITV Studios Netherlands de opdracht gegeven een vijftal korte clips te maken, die potentiële kunstkopers bewust maken van de risico’s bij de aanschaf van kunst. Ook worden hierin handige tips gedeeld zodat je op een goede en juiste manier dat mooie object in huis kunt halen. Elke clip heeft een eigen thema, waarbij de kijker steeds iets meer leert over de verantwoordelijkheden die je hebt als kunstkoper. De clips vertellen over onze liefde voor erfgoed, de vormen van diefstal, de handel, de regelgeving en tot slot het belang van kunst en erfgoed voor onze samenleving. Om dit verhaal goed te kunnen vertellen zijn uit het hele land museumdirecteuren, leden van de Unesco commissie, rechercheurs, handelaars en inspecteurs naar Singer Laren gekomen om hun ervaringen en tips te delen. 

Voor ons als ITV was het fascinerend om eens in deze kunstwereld te mogen duiken. We willen Unesco en in het bijzonder Koosje Spitz en Imme van der Leij bedanken voor de fijne samenwerking.

Contact opnemen?
Bel, mail of vul in!

 info.nl@itv.com
+31 88 248 33 33

"*" indicates required fields

Toestemming geven*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wij staan altijd open voor goede ideeën!


Denk jij er eentje te hebben?
Stuur hem in!

Super leuk dat je je programma-idee naar ons wilt sturen. Wij vinden het bij ITV Studios Netherlands erg belangrijk om externe formatbedenkers bij ons bedrijf te betrekken en precies om die reden zijn wij een van de weinige productiehuizen die de mogelijkheid biedt voor het insturen van programma-ideeën van buitenaf.

Ondanks het feit dat wij openstaan voor programma-ideeën van buitenaf kijken wij altijd heel kritisch naar deze ideeën. Het is erg lastig om een programma-idee naar een uiteindelijk format te brengen en daarna ook nog eens te verkopen, dus wij moeten goed kijken welke programma-ideeën we kansrijk achten en onze tijd daarin handig verdelen.

Voordat wij een programma-idee in behandeling nemen moet het aan een aantal eisen voldoen:

  • Er moet een uitgebreide omschrijving van het programma-idee toegevoegd worden, waarin bijvoorbeeld verschillende rondes, kandidaten of locaties helder uiteengezet worden;
  • Er moet duidelijk aangegeven worden welke unieke elementen dit programma-idee bevat;
  • De unieke elementen moeten zo duidelijk mogelijk verwoord en uitgewerkt worden;
  • Het programma-idee moet een, nog niet bestaande, titel hebben. De reden hiervoor is dat wij graag heldere afspraken met externe formatbedenkers willen maken. Ideeën die op deze manier aangeleverd worden zijn voor beide partijen beter te registreren, hierdoor voorkomen we onduidelijkheden achteraf en kunnen we de afspraken goed nakomen.

Deze en alle overige voorwaarden staan vermeld op deze pagina, zie Voorwaarden. Let op, het insturen van een programma-idee kan alleen onder akkoord met de voorwaarden die ITV Studios Netherlands daarvoor heeft opgesteld.   

"*" indicates required fields

Max. file size: 32 MB.
Toestemming geven*
Toestemming geven*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Contact opnemen?
Bel, mail of vul in!

marthijn.tabak@itv.com

+31 6 22 48 60 10

"*" indicates required fields

Toestemming geven*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.