Kunst Kopen met Kennis – Unesco Nederland

Als je vroeger verliefd werd op een stuk kunst dan kocht je dat bij een gerenommeerde handelaar en kon je erop vertrouwen dat die zijn huiswerk had gedaan. Nu kopen we steeds vaker via het internet, maar wist jij dat je dan zelf moet opletten of het kunstvoorwerp dat je aan wilt schaffen wel op een legale manier verkregen is? Dat geldt niet alleen voor grote dure schilderijen, maar ook voor dat mooie icoontje wat te vinden is op veilingsites. Maar hoe check je als kunstliefhebber of een mooi voorwerp niet gestolen of belangrijk erfgoed is? 

Om deze vragen te kunnen beantwoorden heeft Unesco ITV Studios Netherlands de opdracht gegeven een vijftal korte clips te maken, die potentiële kunstkopers bewust maken van de risico’s bij de aanschaf van kunst. Ook worden hierin handige tips gedeeld zodat je op een goede en juiste manier dat mooie object in huis kunt halen. Elke clip heeft een eigen thema, waarbij de kijker steeds iets meer leert over de verantwoordelijkheden die je hebt als kunstkoper. De clips vertellen over onze liefde voor erfgoed, de vormen van diefstal, de handel, de regelgeving en tot slot het belang van kunst en erfgoed voor onze samenleving. Om dit verhaal goed te kunnen vertellen zijn uit het hele land museumdirecteuren, leden van de Unesco commissie, rechercheurs, handelaars en inspecteurs naar Singer Laren gekomen om hun ervaringen en tips te delen. 

Voor ons als ITV was het fascinerend om eens in deze kunstwereld te mogen duiken. We willen Unesco en in het bijzonder Koosje Spitz en Imme van der Leij bedanken voor de fijne samenwerking.

Contact opnemen?
Bel, mail of vul in!

 info.nl@itv.com
+31 88 248 33 33

"*" indicates required fields

Toestemming geven*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Contact opnemen?
Bel, mail of vul in!

Portretfoto Felize Aarts

felize.aarts@itv.com

+31615442010

"*" indicates required fields

Toestemming geven*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wij staan altijd open voor goede ideeën!


Denk jij er eentje te hebben?
Stuur hem in!

creative.nl@itv.com

"*" indicates required fields

Max. file size: 32 MB.
Toestemming geven*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Casting

Bij ITV Studios worden jaarlijks veel programma’s gemaakt, waarin kandidaten een belangrijke rol spelen. ITV Studios is daarom ook regelmatig op zoek naar mensen die willen meewerken aan een van onze programma’s: als kandidaat, talent of omdat mensen gezocht worden die deel uitmaken van een specifieke (doel)groep. Schrijf je in voor onze casting database en wie weet zien we jou binnenkort terug op tv!